Elektroepilacija

Standard lepote je oduvek bila glatka koža bez nesavršenosti i dlačica. Među različitim načinima koji su se primenjivali za njihovo uklanjanje elektroepilacija zauzima posebno mesto jer predstavlja najstariju metodu za TRAJNO uklanjanje dlačica sa lica i određenih regija tela.

Sa otkrićem struje u XIX veku napravlen je i prvi aparat za tretiranje dlačica. Ova metoda i danas ima svoje mesto obzirom da je potpuno bezbedna i da je jedina kojom se mogu tretirati i svetle dlake. Primenjuje se uglavnom na licu i manjim regijama tela.

Elektroepilacija podrazumeva plasiranje tanke elektrode u obliku igle pored dlake do njenog korena i propuštanje struje u kratkom vremenu kako bi se uništile ćelije iz kojih dlaka raste. Više od 95% dlaka se uklone već prvim tretiranjem. Trajanje tretmana zavisi od broja dlačica, regije i individualne osetljivosti klijenta, obično 10-20 minuta.

Nakon tretmana prisutno je blago crvenilo i ponekad veoma blag otok koji traje dan-dva. Zavisno od osetljivosti kože tretmani se ponavljaju posle minimum 7 dana. Potrebno je više dolazaka jer su klijenti obično već tretirali svoje dlačice na različite načine i one su u različitim fazama rasta.