Kako izabrati pravu kremu protiv bora?

Prilikom izbora adekvatne kreme za svakodnevnu negu lica treba imati u vidu nekoliko bitnih detalja: tip kože, stanje kože i željeni rezultat. Naime, ukoliko ste u ranim 20-tim i imate normalan tip kože, vaš cilj će biti da održite takvo stanje redovnom hidratacijom. No, vremenom se koža menja, a samim tim menjaju se i njeni zahtevi.

Ukoliko na vreme prepoznate ono što je vašoj koži neophodno uštedećete i vreme i novac.

Prvi znaci starenja

Od svih organa čovečijeg tela starenje prvo pogađa mišiće i remeti njihove osnovne osobine: tonus, elastičnost i kontraktilnost. Mišići smanjuju svoju zapreminu a ćelije koje imaju sposobnost kontrakcije bivaju zamenjene nekontraktilnim tkivom.

Prvi simptom mlitavosti mišića lica se ogleda u stvari u opuštanju kože i tek tada počinjemo da primećujemo da je i koža ostarila. Osim gubitka tonusa na koži lica se s godinama primećuju bore, promene boje (najčešće hiperpigmentacije), znaci dehidriranosti itd.

Faktori koji utiču na starenje kože

Postoji nekoliko faktora koji određuju brzinu starenja kože. Naravno, na prvom mestu su genetski faktori. Masna koža koju smo nasledili od roditelja sporije stari u poređenju sa suvom kožom.
Sunčanje posebno ubrzava starenje kože jer, s jedne strane, doprinosi gubitku vode a, s druge strane, slobodni radikali koji se stvaraju pod dejstvom ultraljubičaste svetlosti mogu trajno da oštete ćelije.

Gubitak vode iz kože je delimično fiziološki proces koji prati starenje a s druge strane uzrokovan je različitim faktorima koji ošećuju zaštitni sloj kože čime se ubrzava njeno isparavanje. Pravilna ishrana i svakodnevni unos veće količine vode uz adekvatnu negu kože su najvažniji faktor očuvanja njenog elasticiteta, odnosno prevencija stvaranja bora.

SUPREME JEUNESSE – moćni preparati namenjeni zreloj koži

Preparati za negu zrele kože treba da obezbede koži zadovoljavajuću vlažnost i sve materije neophodne za njenu regeneraciju. To su vitamini, oligoelementi, esencijalne amino i masne kiseline koje ćelije mogu da iskoriste u svojim metaboličkim procesima.

Višegodišnje istraživanje Payot stručnjaka kulminiralo je proizvodom koji kombinuje izuzetne sastojke i odlične rezultate:

• Ekstrakti magnolije i orhideje koji obiluju aktivnim molekulima i sprečavaju proces starenja.
• Revolucionarni dodatak Supreme Jeunesse liniji svakako je karcinin koji štiti kožu od oksidativnog stresa boreći se protiv slobodnih radikala. Karcinin stimuliše proizvodnju proteina DNK zaduženih za obnavljenje kože, ali i ublažava proces inflamacije kože.

Preparati iz ove linije obogaćeni su i: ekstraktom braon algi, ekstraktom vakama algi, hijaluronskom kiselinom i vitaminom C. Više o ovoj liniji proizvoda možete pronaći na sledećem linku.

Krema protiv bora za svakodnevnu negu – SUPREME JEUNESSE JOUR

Kompleksna linija za negu zrele kože utiče na smanjivanje bora, učvršćivanje tkiva, hidrataciju, daje koži blistavost i smanjuje pojavu hiperpigmentacija. Inovativna patentirana formula je prava prektretnica kad je u pitanju efikasnost!

Rezultati:

• Potpuna transformacija kože, bore su popunjene
• Poboljšava se tonus kože, konture lica su jasne
• Pigmentacije su ublažene

Saznajte više o kremi : Supreme Jeunesse Jour.