Poznate ličnosti kojima se divimo zbog blistavog tena i negovanog izgleda na pitanje kako postižu takve rezultate mahom odgovaraju isto- brinu o svom licu svakodnevno tj poštuju svoju dnevnu rutinu. Kontinuirana nega lica zahteva disciplinu, ali i odgovarajuće prozvode namenjene našem tipu kože i godinama.

Kako pravilno negovati masnu kožu lica? Ovaj tip kože važi za jedan od najzahtevnijih kada je u pitanju svakodnevna nega. Proširene pore, mitiseri ili bubuljice kvare sveukupni izgled vašeg lica. No, to nije nerešiv problem. Uz pravilnu negu i odabir adekvatnih proizvoda sve to može postati prošlost. Dakle, upornost i znanje su ključni elementi u rešavanju ovog  problema.

DNEVNA RUTINA:

  1. Umivanje – čistoća je pola zdravlja, a u ovom konkretnom slučaju i pola rutine. Čime se umivati? To zavisi pre svega koliko intenzivno se vaša koža masti. Upotreba gela ili pene za umivanje u kombinaciji sa tonikom najpodesnija je za kožu sklonu intenzivnom mašćenju.
  2. Krema – Koži je neophodna hidratacija, ali treba biti obazriv pri izboru kreme. Krema namenjena masnoj koži treba da pruža osećaj hidriranosti, ne opterećujući pore. To znači da su kreme laganije teksture one koje dolaze u obzir.
  3. Piling – Kao dodatna vrsta nege piling je efikasno sredstvo u borbi protiv masne kože. Odgovarajući piling jednom ili dvaput nedeljno može dubinski očistiti vaše pore i doprineti svežem izgledu lica.
  4. Šminka – Izbegavati puder! Najbolja zamena za puder su BB kreme jer su laganije teksture i dozvoljavaju koži da diše. Ukoliko izaberete kvalitetnu BB kremu ona pored ujednačavanja tena može i dodatno hidrirati vašu kožu pružajući joj blistav izgled. Puder isušuje kožu i zapušava pore tako da ćete samo napraviti više štete nego koristi.

Pridržavajući se ovih osnovnih koraka kroz samo nedelju dana možete zapaziti konkretne rezultate. Najbolja vest je to da ćete nakon mesec, dva shvatiti koliko se trud isplatio i više nikada nećete zapostaviti značaj pravilne nege lica.

Ukoliko biste voleli da obradimo neku konkretnu temu bićemo više nego srećni da vam izađemo u susret. Sugestije, pitanja i komentari su uvek dobrodošli!

Najbolje vreme da počnete sa negom je SADA!