Kako se rešiti celulita?

Zategnuta koža, lepo oblikovanog tela je ideal kome mnogi teže. Celokupnu sliku, nažalost, najčešće će pokvariti celulit. U medicinskim krugovima ovaj pojam se odnosi na lokalizovanu lipodistrofiju – nagomilano masno tkivo nepravilnog oblika na specifičnim regijama tela.

Celulit se formira kada dođe do slabljenja potkožnog vezivnog tkiva pa se zbog toga deformiše i oblik masnog tkiva prisutnog ispod kože.

Šta uzrokuje pojavu celulita?

Iako postoji mnogo mogućih objašnjanja za prisustvo celulita pravi uzrok nije poznat. Gojaznost ne izaziva celulit, ima mnogo žena koje su, u stvari, prilično mršave. Starije osobe uglavnom imaju više celulita ali nije retko da se on nađe i kod devojčica od 14 godina. Obično ga imaju žene koje ne upražnjavaju fizičku aktivnost ali nije redak ni kod sportistkinja.

Tipovi celulita

Postoje dva tipa celulita: čvrst (tvrd) celulit i mek. Za čvrst je karakteristično da se češće javlja kod fizički aktivnih žena, čvršće je vezan za mišićnu fasciju, manje je vidljiv i teže ga je eliminisati. S druge strane, mek celulit je veoma uočljiv, pokriva velike površine na telu ali ga je lakše tretirati. Mišići ispod njega su uglavnom mlitavi, slabog tonusa pa je za ove žene fizička aktivnost od presudnog značaja.

Kako se rešiti celulita?

Najpre bi trebalo uneti određene izmene u svakodnevni režim ishrane. Takođe, od izuzetnog značaja za smanjenje celulita jeste i fizička aktivnost. Najjednostavnija, a izuzetno efikasna fizička aktivnost koja u kratkom vremenskom periodu daje izvanredne rezultate je penjanje uz stepenice. Zvuči neverovatno, ali pokušajte da praktikujete to svakodnevno i rezultati neće izostati. Pokušajte da idete peške što je više moguće i celo telo će vam biti zahvalno.

Izbegavanje velikih količina kafe, alkohola, koncentrovanih masnoća i ugljenih hidrata će znatno pomoći. Ishrana bogata vlaknima je neophodna kako bi se obezbedila zadovoljavajuća eliminacija štetnih materija preko digestivnog trakta.

kaka se rešiti cellulite

Payot rešenja – SLIM ULTRA PERFORMANCE i CELLULI ULTRA PERFORMANCE

Slim ultra performance predstavlja suvo ulje novije genracije koje se u kontaktu sa vodom pretvara u mlečnu emulziju koja istovremeneo intenzivno neguje i pomaže pri oslobađanju od toksina. Ekstrakt đumbira stimuliše mikrocirkulaciju i drenažu a kokosovo ulje hrani, neguje i sprečava dehidrataciju kože. Više o preparatu možete pročitati ovde.

Celluli ultra performance je gel-krema za uklanjanje celulita. U srcu formule je koktel aktivnih materija koje “sagorevaju” masnoće i pomažu eliminaciju celulita a aplikator u obliku kuglica za masažu pojačava efekat preparata. Kofein i l-karnitin deluju sinergistički na celulit a divlji kesten i ginko ubrzavaju mikrocirkulaciju i eliminaciju toksina. Detaljan opis kreme i glavnih aktivnih materija se nalazi na sledećem linku.