Mitiseri predstavljaju problem koji se ne vezuje samo uz jedan tip kože. Naime, masna koža jeste sklonija mitiserima, ali oni ne zaobilaze ni mešovitu ili suvu kožu. Nažalost, mitiseri su veoma uporni tako da se borba protiv njih  može pretvoriti u pravu agoniju. Kako se onda rešiti mitisera? Koji proizvodi su efikasni u borbi protiv njih, a da pritom čuvaju kožu od iritacije?

Šta su mitiseri?

Mitiser je širok otvor na koži sa pocrnelom masom i prljavštinom koja pokriva otvor. Ovaj tip akni se pojavi kada se mrtva koža zaglavi u porama sa viškom masnoće i bakterija. Oni su izazvani povećanjem nivoa hormona koji stimuliše lojne žlezde, zbog čega se ulje formira u žlezdama, a višak ćelija kože se zaglavi u porama.

Najčešće se javljaju na nosu, čelu i bradi (takozvana T zona).

Svakodnevno čišćenje kože

Higijena predstavlja osnovu lepe i negovane kože. Redovno ukljanjanje šminke i čišćenje lica su neophodni u borbi protiv mitisera. Zašto? Redovnim uklanjanjem prljavštine sa svog lica oslobađate pore i dozvoljavate koži da diše.

PAYOT Expert Points Noirs: Proizvod specijalno namenjen borbi protiv mitisera

Kako bismo se na efikasan i bezbedan način rešili mitisera, Payot je kreirao specijalni proizvod koji dubinski čisti pore.

Proces čišćenja se sastoji iz tri etape: dubinsko čišćenje kože, otpušavanje pora i sužavanje istih bez naknadnog zapušavanja.

Formula Payot Expert Points Noir bazirana je na Čileanskoj nani i AHA kiselinama. Čileanska nana reguliše seboreju i zapaljenske procese dok AHA kiseline dubinski čiste kožu usled čega ona postaje postaje osetljivija na UV zrake te se preporučuje nanošenje kreme sa zaštitnim faktorom nakon upotrebe ovog proizvoda.

Birajte preparate koji odgovaraju vašem tipu kože

Adekvatna nega se podrazumeva ukoliko ste ozbiljni u svojoj nameri da se rešite mitisera. Koža koja se intenzivno masti podrazumeva posebnu dnevnu rutinu i prozvode koji su laganije teksture (gel kreme, emulzije). U skladu sa svojim tipom kože birajte linije proizvoda za svakodnevnu negu. Više o ovome možete pročitati na „Kako negovati masnu kožu lica?“.

Posetite kozmetički salon

Uz nekoliko odgovarajućih tretmana, vaša koža može zablistati novim sjajem, a vi u potpunosti rešiti problem sa mitiserima.

Pravilna nega kod kuće

Ukoliko se pak odlučite da samostalno vodite bitku protiv mitisera, ne zaboravite da prvo operete ruke i detaljno očistite lice. Uz pomoć tufera nanesite tonik ili micelarnu vodu, a potom uradite piling za dubinsko čišćenje. Za kraj nanesite kremu bogatu cinkom, čileanskom nanom i šipurkom namenjenu stabilizaciji rada lojnih žlezda (Crème Matifiante Velours).

Krema namenjena za negu masne i kombinovane kože uspešno je hidrira i matira. Iz dana u dan smanjuje se lučenje sebuma, pore se skupljaju i koža postaje čista i blistava.