Zašto je važno hidrirati kožu lica?

Hidrirana koža nije samo lepa na oko, ona je i preduslov da se supstance nanete na nju u potpunosti iskoriste.

Dobro hidratisan površni sloj kože, stratum corneum, sastoji se od 75 odsto vode, 20 odsto proteina i 5 odsto masti a hidratacijom povećava zapreminu četiri puta. Pod tim uslovima i propustljivost kože raste 4-5 puta pa se na taj način popravlja iskoristljivost nanetih preparata.

Iz svega navedenog proizlazi vrlo jednostavan zaključak: ni najbolji preparat neće ostvariti svoj puni potencijal ukoliko koža nije prethodno pripremljena (hidrirana).

 

Kako hidrirati kožu lica?

Kožu lica je za početak najvažnije hidrirati prirodnim putem. To podrazumeva svakodnevno unošenje većih količina vode u organizam radi hidratacije, ali i očuvanja vitalnih funkcija organa.

Odgovarajuće namirnice u svakodnevnoj ishrani takođe predstavljaju moćno sredstvo za hidriranje kože. Namirnice bogate zdravim mastima poput badema, oraha i semenki suncokreta pomažu u hidrataciji kože i sprečavaju oksidativni stres, odnosno preuranjeno starenje.

Bademi

Ovi orašasti plodovi obiluju vitaminom E, snažnim antioksidansom koji štiti kožu od oksidativnog stresa i preuranjenog starenja. Masti koje sadrže savršene su za sve sa suvom i osetljivom kožom.

Orasi

Osim što obiluju omega-3 masnim kiselinama, orasi su bogati vitaminom E koji smiruje upale i sprečava pojavu bubuljica. Oni vlaže kožu i sprečavaju štetnost od UV zračenja.

Semenke suncokreta

Sadrže omega-3 masne kiseline koje sprečavaju isušivanje kože i vitamin E koji sprečava preuranjene bore. Odličan su izbor za suvu kožu.

Preparati namenjeni hidrataciji kože

Svi preparati koji su namenjeni nezi kože napravljeni su tako da koži nadoknade gubitak vode. Danas se pouzdano zna da kretanje vode sa površine u dublje slojeve nije samo obično natapanje vodom, već koža aktivno upija vodu.

Pored toga što hidriraju kožu, određeni preparati imaju ulogu da obnavljaju i čuvaju površni zaštitni sloj.

Hidrolipidni film koji se nalazi na samoj površini kože predstavlja barijeru između organizma i spoljašnje sredine. Kada je on oštećen sa kože isparava veća količina vode i zbog toga ona gubi elastičnost, postaje suva i hrapava i brže stari.

Da bi se obnovio hidrolipidni sloj preparati moraju da sadrže sve neophodne materije: minerale, vitamine, esencijalne amino i masne kiseline.

 

HYDRA 24+ CREME GLACEE – sa Hydro Defence kompleksom  za normalnu i dehidriranu kožu

Ova krema namenjena je nezi normalne i suve kože lica. Inovativna tehnologija omogućava konstantnu difuziju hidrirajućih materija u kožu pomažući joj da obnovi i zadrži rezerve vode i na taj način uspori pojavu prvih bora i obezbedi zaštitu od štetnih faktora spoljašnje sredine. Više o proizvodu možete pronaći ovde.

 

zasto je vazno hidrirati kozu lica

TRETMAN LICA – Hydratation essentielle

Stručnjaci PAYOT laboratorije su kreirali posebnu bioceluloznu kolagen masku  koja je natopljena moćnim aktivnim materijama.  Kolagen, hijaluronska kiselina, aloja i fukogel deluju u savršenoj sinergiji i obezbeđuju optimalnu hidrataciju svih slojeva kože. Posle samo jednog tretmana koža lica je jedra, blistava i perfektno negovana. Za mlade osobe ovo je prava prevencija pojave bora a za starije idealna dopuna drugim anti-age tretmanima i estetskim procedurama. Saznajte više o tretmanu na sledećem linku!