Zašto koristiti noćnu kremu?

Izmišljotina, preterivanje, marketinški trik…sigurno ste nešto od ovoga čule ili pomislile barem jednom kada vam je neko spomenuo noćnu kremu. Nakon toga je verovatno usledilo i sasvim logično pitanje – da li mi je ona zaista neophodna? 

Odgovor na to pitanje zavisi od mnogo faktora – koliko imate godina, kakvo je stanje vaše kože i šta želite da postignete svakodnevnom negom. Osobe koje žele da izvuku maksimum iz svakodnevne nege, treba da razmotre uvođenje noćne kreme u svoju rutinu, a u nastavku ćete saznati i zašto.

Noćna krema – marketinški trik?

Ne, u pitanju je samo drugačija vrsta nege, koja itekako ima svoju funkciju. Naime, noćna krema je tu da se postara da tokom noći koža dobije odgovarajuću negu, bude hidrirana i osvežena. U uslovima suvog vazduha, u zimskom periodu, u prostorijama koje su zagrejane, koža je sklonija isušivanju.

Upravo zato, ukoliko želite da se probudite sa blistavom kožom, neophodno je da nanesete proizvod koji će joj tokom noći obezbediti adekvatnu zaštitu i hidrataciju.

noćna krema

Šta dobijamo korišćenjem noćne kreme?

Ukoliko odlučite da je uvedete u svoju svakodnevnu negu, možete očekivate pozitivne promene. Noćne kreme su te koje u periodu dok spavamo štite naše lice, čineći ga znatno mekšim i lepšim ujutru pre nanošenja dnevne kreme. Pravilna kombinacija dnevne i noćne kreme učiniće vašu kožu negovanijom, a rezultati će biti znatno vidljiviji.

Evo kako ova vrsta kreme utiče na kožu lica:

  • Podstiče obnavljanje ćelija
  • Prolongira osećaj hidratacije
  • Povećava elastičnost kože lica
  • Ublažava znakove starenja
  • Čini kožu nežnijom na dodir

Ako vam je neki od ovih 5 razloga naročito privukao pažnju, to je znak da je možda vreme da proverite uticaj noćne kreme. Odabir nije lak, naročito što nije svaka krema namenjena istom tipu i stanju kože. Odabirom isuviše masne kreme, možete postići kontra efekat, zapušiti pore i opteretiti kožu.

Kako biste bile sigurne da će krema biti u funkciji vaše kože, u narednom blogu ćemo vam objasniti kako da izaberete idealnu noćnu kremu.

PAYOT IZBOR – BLUE TECHNI LISS NUIT

Za sve one koje provode mnogo vremena ispred računara i ne stižu da odspavaju dovoljno, ova krema je idealan saveznik. Deluje regenerativno zahvaljujući hijaluronskoj kiselini, voćnim kiselinama i algama.

Ona svojom neodoljivom teksturom plavog gela koji se u kontaktu sa kožom pretvara u regenerativno ulje omogućava koži da se potpuno obnovi dok odmarate. Mikro alge pospešuju proces regeneracije jer pomažu ćelijama kože da miruju i na taj način aktiviraju proces njenog obnavljanja.

BLUE TECHNI LISS NUIT odlaže pojavu bora, umanjuje vidljive znake starenja, a kožu čini glatkom i jedrom. Više o ovoj noćnoj kremi pročitajte na sledećem linku.

noćna krema