Zašto koristiti hijaluronsku kiselinu?

Hijaluronska kiselina i anti-age nega

Retko ko danas nije čuo za hijaluronsku kiselinu, a njena rastuća popularnost u svetu kozmetike nije bezrazložna. Hijaluronska kiselina utiče povoljno na stanje naše kože. Pre svega, jer se ona već uveliko nalazi u našoj koži. No, vremenom, koža gubi sposobnost da zadrži vlažnost, te počinju da se pojavljuju prvi znaci starenja poput bora, opuštene kože, nedostatka jedrine, itd.

Veliki saveznik u borbi za očuvanje mladog izgleda kože jeste upravo – hijaluronska kiselina. Hijaluronska kiselina je važna komponenta vezivnog tkiva i međućelijske supstance organizma.

Šta je hijaluronska kiselina?

Proučavanje hijaluronske kiseline je počelo davne 1841.godine kada je nemački anatom Henle izdvojio ekstracelularnu masu derma (dubokog sloja kože) i nazvao je osnovnom supstancom. Pre nego što je otkriven sastav osnovne supstance, 1928. godine je dokazano da ekstrakt tkiva ubrizgan u derm ima sposobnost da se širi, a to mu omogućava enzim hijaluronidaza koja u stvari razgrađuje osnovnu supstancu.

Molekuli hijaluronske kiseline mogu da menjaju svoj oblik i veličinu, slobodno cirkulišu, a mogu biti i delimično vezani u tkivima vezama koje se lako raskidaju. Hijaluronska kiselina je centralni molekul u organizaciji strukture međućelijskog prostora kože i oko nje se grupišu i organizuju svi drugi sastojci. Kao deo prirodnog vlažećeg faktora kože učestvuje u regulaciji sadržaja vode.

Zašto koristiti hijaluronsku kiselinu?

Da li ste znali da je jedan gram hijaluronske kiseline u stanju da zadrži 6 litara vode?! Možda je još impresivnija činjenica to da hijaluronska kiselina nikada neće dati previše vode koži. Hijaluronska kiselina će kožu obnoviti do neslućenih granica. Kako? Revitalizovaće spoljašnje slojeve kože tako da izgledaju mekše, ali i budu mekši na dodir, a čitava koža će izgledati blistavo i hidrirano. Na ovaj način se hijaluronska kiselina bori protiv finih linija i bora.

U obliku seruma može da se ubrizgava intradermalno u same bore i kožne nabore i da se na taj način popravi reljef kože i poboljša njen turgor. S obzirom da je sastavni deo kože, nije toksična i ne izaziva nikakve neželjene reakcije. Korišćenjem hijaluronske kiseline, koža postaje glatka i meka, a zbog dobre hidratacije usporava se proces starenja.

Payot rešenja – TECHNI LISS BOOSTER

TECHNI LISS BOOSTER gel predstavlja fantastičnu podlogu za bilo koju kremu ili puder. Nekoliko različitih formi hijaluronske kiseline utiče na povećanje sinteze naše sopstvene hijaluronske kiseline, na jačanje njenih lanaca  i sprečavanje njene razgradnje.

Zaštitni znak kompletne linije za negu je Liss Process kompleks koji deluje na proces formiranja bora, zaštitu ćelija i stimulaciju obnavljanja tkiva. Iz dana u dan koža poprima sve lepši mladalački sjaj. Više o preparatu možete pročitati na sledećem linku.

Tretman hijaluronom – TECHNI LISS SOLUTION

Ovo je anti-age tretman za prevenciju i uklanjanje bora i poboljšanje teksture kože. Piling na bazi voćnih kiselina i ekstrakta hibiskusa  koji utiče na ćelijsku regeneraciju i učvršćivanje kože, kombinovan sa ekskluzivnom PAYOT masažom u 42 pokreta  i maskom  bogatom  najsitnijim molekulima hijaluronske kiseline,  ekstraktom pirinča i alojom  učiniće da koža zablista novim sjajem. Posetite stranicu tretmana, za više informacija.